Deep Dive Jongeren reis

Deep Dive Jongerenreis 2021 (terugblik)

Van 28 juni tot en met 2 juli 2021 vond onze eerste Deep Dive Jongerenreis plaats. Een week die al maanden gepland stond, maar 3 weken voor vertrek vroeg om een nieuwe opzet. Volledig out-of-the-box voor ons (Margreet, Esther en Bibian), een super toffe kans voor jongeren en nog diepgaander dan we vooraf ooit hadden kunnen bedenken. Daar waar je creëert vanuit bezieling, ontstaat magie.

Pilot Deep Dive Experiences

Met 9 moedige jongeren en jong-volwassenen reisden we af naar Camp Spirit op het Veluwemeer. Om in co-creatie een pilot te draaien van de Deep Dive Experiences. Met deze experiences willen we jongeren en jong-volwassenen (16-28 jaar) ondersteunen bij en inspireren in hun bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Alles draait hierbij om dichterbij jezelf komen en leven vanuit je hart. Met alle feedback van de jongeren, gaan wij verder met het ontwikkelen van deze experiences.

Deep Dive – de invulling van de dagen

Elke dag stond in het teken van een specifiek thema en werd gestart met fysieke en energetische lichaamsbewustwording in de vorm van een oefening of geleide meditatie.

Op maandag gingen we aan de slag met verbinding (veilig in verbinding met jezelf en de ander). De jongeren mochten zich eerst letterlijk gedragen voelen door de groep, waarna bij het kampvuur de intentie voor de week werd gezet. Via een middag van systemisch opstellingenwerk mochten de jongeren de verbinding met zichzelf en de groep ervaren.

Dinsdag stond in het teken van stilte (leven in het nu) en werd begeleid door collega coaches Arthur Minderop en Ineke Hoogland. De jongeren keerden naar binnen en gingen terug de natuur in. In stilte ervaren wat dit met je doet. Ze leerden over de communicatie tussen lichaam en brein, de ademhaling en hoe je adem je weer in het nu kan brengen. We eindigden de ochtend met diverse ademhalingsoefeningen en een intense verbonden ademsessie, waarin veel emoties werden ervaren en losgelaten. In de middag werd op deze emoties ingezoomd en draaide het om leren leven op je emotionele kompas. De jongeren leerden alles over emoties en hoe emoties in ons bewegen. Er werd deze dag zwaarte, heftigheid, angst en verdriet ervaren. Maar ook de kracht van een groep, die helend en verbindend werkt. Er kwam vooral bewustzijn op gedrag, gevoelens, emoties en gedachten.

Woensdag draaide het om verandering (wie ben je en wie wil je zijn). De jongeren werden meegenomen op reis naar het innerlijk kind: contact maken, het meisje of jongetje (weer) omarmen, meenemen naar de veilige plek in henzelf en daar het kind helen. Waar pijn en verdriet gevoeld en doorleefd mochten worden, werd het ook een dag vol magie, spelen, vreugde, verbinding en weer een stapje vooruit.

Donderdag stond in het teken van creatie (creëren van je leven vanuit je hart). Hoe creër je je eigen leven eigenlijk? En wat is het verschil tussen creëren vanuit je hoofd of hart? Alles draaide om in je eigen kracht gaan staan vanuit autonomie en soevereiniteit. Er werd geoefend met intuïtie, creëren in het quantum veld en co-creëren met je hogere bewustzijn. En vanuit synchroniciteit mochten we allemaal een prachtige boodschap van de krachtdieren ontvangen. ‘s Avonds was er een vuurceremonie in de grote tipi tent, waarin de jongeren een brief aan henzelf vanuit kwetsbaarheid voorlazen en waarbij ze nog meer mochten loslaten. Met het knisperende cederhout in het vuur mochten ze uitspreken wat ze mee wilden nemen van deze week. Wat een groei!

Op vrijdag, de laatste dag, mochten de jongeren vanuit de energie ervaren welke stappen ze in deze week hadden gezet. En in een mooie complimentenronde, waarin de jongeren elkaar complimenten mochten geven en van elkaar mochten ontvangen, eindigden we deze prachtige, ontroerende en diepgaande week met elkaar in liefde en dankbaarheid.