Over ons

Steeds meer jongeren en jong-volwassenen lopen vast in het dagelijkse leven. Ze zitten opgesloten in hun hoofd of kampen met angsten, depressie en andere emotionele en psychische problemen. Hierdoor lopen ze vast op school, werk, binnen het gezin en in contact met leeftijdgenoten. De huidige situatie helpt hier niet bij. Jongeren lijden op dit moment aan meer depressies, angsten en stress, aldus de media. GGZ-instellingen maken zich grote zorgen over hun mentale gesteldheid en de risico’s die de (gedeeltelijke) lock-down met zich meebrengt voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze doelgroep.

Ons hart gaat uit naar alle jongeren en jong-volwassenen die vastlopen in het dagelijkse leven. Of dat nu door de huidige situatie komt of niet. Want er is natuurlijk meer aan de hand. Het huidige systeem vraagt jongeren om zich continu aan te passen. En als je je niet aanpast of kunt aanpassen, dan krijg je een label opgeplakt. Zodat er een behandelplan kan worden opgesteld. Maar wat hebben jongeren echt nodig? Dat ze gezien worden voor wie ze zijn. Zonder labels en verhalen. Dat ze dicht bij zichzelf kunnen en mogen blijven, wat de ander hier ook van vindt. Dat er naar ze geluisterd wordt op een diepere laag dan de verhalen die ze ons vertellen. Want van wie zijn die verhalen eigenlijk? En wie ben je nou echt zonder al die verhalen? Wij geven jongeren de mogelijkheid om los te laten en op zoek te gaan naar hun ware zelf. Om de reis te maken van een ego-gedragen bewustzijn naar een hart-gedragen bewustzijn.

De huidige maatschappij vraagt om “leren” en “kennis vergaren”. Dat begint al op de lagere school. Maar wie leert je om naar de wijsheid van je hart te luisteren? Om te voelen in plaats van na te denken, te analyseren en alles te willen controleren. Om in overgave te leven en te vertrouwen op hetgeen dat op je pad komt. Om te accepteren dat we allemaal het leven leren met vallen en opstaan. Om te luisteren naar je intuïtie. Om vanuit liefde en compassie naar jezelf en de wereld te kijken in plaats vanuit angst. Wij geven jongeren (en onszelf) deze kans.

Als kleine kinderen zijn we allemaal nieuwsgierig. We hebben een open houding en verwonderen ons om alles wat we tegen komen. Het leven is moeiteloos en magisch. Hoe komt het, dat we het natuurlijke vertrouwen in onszelf en het leven kwijtraken? Waarom gaan wij massaal voorbij aan de bijzondere kwaliteiten die alleen te vinden zijn in ons hart? Het wordt ons niet geleerd. En dat is precies waarom we dit initiatief zijn gestart. Samen het leven leren. In hartgedragen projecten. Met als intentie om al deze projecten in een stichting onder te brengen. Een stichting die zich inzet voor hartgedragen leren. Voor jongeren, kinderen, ouders en in het onderwijs. Want het is tijd om de huidige generatie van jongeren en kinderen weer te laten leren leven vanuit hun hart. Zodat zij en de generaties die na hun komen, dichtbij hun authentieke zelf mogen blijven. En in vrijheid mogen spelen en leren. En hun eigen weg mogen ontdekken en volgen.

De focus van onze projecten ligt momenteel op jongeren en jong-volwassenen. Dit gaan we in de toekomst uitbreiden naar kinderen, ouders en onderwijs. Mocht je hieraan willen bijdragen, neem dan contact met ons op.

Mijn naam is Bibian en woon samen met mijn partner en onze dochter in een prachtig stukje natuur. Ik voel het als mijn zielsmissie om jongeren, die op welke manier dan ook vastlopen in hun leven, te begeleiden in hun bewustwordingsproces en ze te helpen herinneren wie ze in essentie zijn. Daarin speelt fysieke en energetische lichaamsbewustwording voor mij een belangrijke rol.

Durf jij het aan om opnieuw naar jezelf te kijken? Zonder alle stempels die je hebt gekregen of die je jezelf hebt gegeven? Ik begeleid je met liefde in jouw reis van hoofd naar HART, door weer verbinding te gaan maken met je ware ZELF. Het is aan jou om eigenaarschap te nemen over jouw leven, alle verhalen los te laten en in je eigen kracht te gaan staan. Spannend? Zeker! Moeilijk? Nee hoor. Je bent veel grootser en krachtiger dan je denkt: je bent de creator van je eigen leven. Je hoeft het je alleen maar te herinneren. Daar help ik je graag bij!

Bibian van Drie

TRANSFORMATIEF JONGERENCOACh

Mijn naam is Margreet en ben, naast moeder, partner en levensgenieter, coach voor volwassenen en jongeren in Hellevoetsluis.

Wanneer je klaar bent met ‘overleven’ en in je hoofd zitten, je angsten achter je wilt laten of een verlies moet verwerken, dan zit je bij mij goed. Mijn kracht zit hem niet alleen in het naar boven halen en ombuigen van je belemmerende overtuigingen en patronen, maar ook in het jou laten ervaren en voelen van wie jij ‘werkelijk‘ bent. Tijdens workshops en sessies ontvang je mijn volledige aandacht en aanwezigheid. Zo ontstaat er veel verbinding en verdieping, die je weer dichter bij jezelf brengt.

Margreet Verrij

TRANSFORMATIEF COACh en jongerencoach

Mijn naam is Esther, al ruim 20 jaar gelukkig getrouwd met Hans en trotse moeder van Isa en Cas. Ik leef mijn missie; vanuit bewustzijn naar een betere en mooiere wereld in liefde en verbinding.

Ga je mee op reis? Duik in je weerstand en vind je diepste zelf. Een heel aantal jongeren ging je voor. En dit gaf waardevolle reizen voor ons allen. Als moeder van een zelfstandig wonende dochter van twintig en een zoon van zestien jaar, ga ik mee in jullie beleving, verlangens, het vastlopen in een nieuwe tijd en je aanpassen in tijden van crisis. Ontdek je eigen vrijheid en breek uit je gevangenschap.

Esther van der Linde

TRANSFORMATIEF COACH