Over ons

Steeds meer jongeren en jongvolwassenen lopen vast in het dagelijkse leven. Ze zitten opgesloten in hun hoofd of kampen met angsten, depressieve gevoelens en andere emotionele en psychische problemen. Hierdoor lopen ze vast op school, werk, binnen het gezin en/of in contact met leeftijdgenoten. De afgelopen twee jaar met lock-downs en andere beperkende maatregelen hebben hier uiteraard niet bij geholpen. Jongeren en jong-volwassenen lijden op dit moment aan meer depressies, angsten en stress, aldus de media. GGZ-instellingen maken zich grote zorgen over hun mentale gesteldheid en de sociaal-emotionele ontwikkeling van deze doelgroep.

Ons hart gaat uit naar alle jongeren en jongvolwassenen die vastlopen in het dagelijkse leven. Of dat nu door de situatie van de afgelopen twee jaar komt of niet. Want er is natuurlijk meer aan de hand. Het huidige systeem vraagt jongeren om zich continu aan te passen. En als je je niet aanpast of kunt aanpassen, dan krijg je een label opgeplakt. Zodat er een behandelplan kan worden opgesteld. Maar wat hebben jongeren echt nodig? Dat ze gezien worden voor wie ze zijn. Zonder labels en verhalen. Dat ze dicht bij zichzelf kunnen en mogen blijven, wat de ander hier ook van vindt. Dat er naar ze geluisterd wordt op een diepere laag dan de verhalen die ze ons vertellen. Want van wie zijn die verhalen eigenlijk? En wie ben je nou echt zonder al die verhalen? Wij geven jongeren en jong-volwassenen de mogelijkheid om los te laten en op zoek te gaan naar wie ze echt zijn. Om de reis te maken van een ego-gedragen bewustzijn naar een hart-gedragen bewustzijn.

De huidige maatschappij vraagt vooral om leren en kennis vergaren. En kennis tot je nemen, daar is niks mis mee. Maar echte wijsheid komt van binnenuit. Maar wie leert je om naar je eigen wijsheid te luisteren? Om te voelen in plaats van na te denken, te analyseren en alles te willen controleren. Om in overgave te leven en te vertrouwen op hetgeen dat op je pad komt. Om te accepteren dat we allemaal het leven leren met vallen en opstaan. Om te luisteren naar je intuïtie. Om vanuit liefde en compassie naar jezelf en de wereld te kijken in plaats vanuit angst en controle. Wij geven jongeren en jong-volwassenen (en onszelf) deze kans.

Kleine kinderen zijn nieuwsgierig. Ze hebben een open houding en verwonderen zich om alles wat ze tegen komen. Het leven is moeiteloos en magisch. Hoe komt het, dat we het natuurlijke vertrouwen in onszelf en het leven kwijtraken? Waarom gaan wij massaal voorbij aan de bijzondere kwaliteiten die alleen te vinden zijn in ons zelf, in ons hart? Het wordt ons niet geleerd. En dat is precies waarom we dit initiatief zijn gestart. Samen het leven leren. In hartgedragen projecten. Met als intentie om al deze projecten in een stichting onder te brengen. Een stichting die zich inzet voor hartgedragen leren. Voor jongeren, kinderen, ouders en in het onderwijs. Want het is tijd om de huidige generatie weer te laten leren leven vanuit hun hart. Zodat zij en de generaties die na hun komen, dichtbij hun authentieke zelf mogen blijven. En in vrijheid mogen spelen en leren. En hun eigen weg mogen ontdekken en volgen.

De focus van onze projecten ligt momenteel op jongeren en jongvolwassenen. Dit gaan we in de toekomst uitbreiden naar kinderen, ouders en onderwijs. Mocht je hieraan willen bijdragen, neem dan contact met ons op.

Initiatiefnemers:

Mijn naam is Bibian en woon samen met mijn partner en onze dochter in een prachtig stukje natuur. Ik voel het als mijn zielsmissie om jongeren, die op welke manier dan ook vastlopen in hun leven, te begeleiden in hun bewustwordingsproces en ze te helpen herinneren wie ze in essentie zijn. Daarin speelt fysieke en energetische lichaamsbewustwording voor mij een belangrijke rol.

Durf jij het aan om opnieuw naar jezelf te kijken? Zonder alle stempels die je hebt gekregen of die je jezelf hebt gegeven? Ik begeleid je met liefde in jouw reis van hoofd naar HART, door weer verbinding te gaan maken met je ware ZELF. Het is aan jou om eigenaarschap te nemen over jouw leven, alle verhalen los te laten en in je eigen kracht te gaan staan. Spannend? Zeker! Moeilijk? Nee hoor. Je bent veel grootser en krachtiger dan je denkt: je bent de creator van je eigen leven. Je hoeft het je alleen maar te herinneren. Daar help ik je graag bij!

Bibian van Drie

TRANSFORMATIEF JONGERENCOACh

Mijn naam is Margreet en ben, naast moeder, partner en levensgenieter, coach voor volwassenen en jongeren in Hellevoetsluis.

Wanneer je klaar bent met ‘overleven’ en in je hoofd zitten, je angsten achter je wilt laten of een verlies moet verwerken, dan zit je bij mij goed. Mijn kracht zit hem niet alleen in het naar boven halen en ombuigen van je belemmerende overtuigingen en patronen, maar ook in het jou laten ervaren en voelen van wie jij ‘werkelijk‘ bent. Tijdens workshops en sessies ontvang je mijn volledige aandacht en aanwezigheid. Zo ontstaat er veel verbinding en verdieping, die je weer dichter bij jezelf brengt.

Margreet Verrij

TRANSFORMATIEF COACh en jongerencoach